Újabb szaporítótelep

(sokkoló képek)

A mai facebook cikk így kezdődik: 

"Mai szaporítótelepen tartott kobzás.
Ma 100 kutya menekült a pokolból."

Régen eljutottam addig a gondolatig, hogy azoknak meg se kell próbálni elmagyarázni, akik ezeket a telepeket létrehozzák, hogy miért - végtelenül - rossz és beteg az, amit csinálnak. Mert ..nem.. értik. Mert nekik teljesen normális, hogy a kutya a saját piszkában vergődik. Mert normális, hogy a konyhai szemetet néha beszórják közéjük, hogy éhen ne haljanak. Mert normális, hogy állatorvosra nem költenek. 

De TE...? Neked milyen mentséged van, hogy megveszed tőlük??? Olvasod a neten a cikkeket erről. Tudsz róla, hogy mi folyik itt, hogy ez a csórómaffia létezik. Odamész, megsajnálod, és azért veszed meg? Oké... és utána egyből kezdj el telefonálgatni, meg feljelentést tenni. Mert ez a minimum, amit tehetsz, nem az, hogy támogatod ezeket a gerinctelen trágyahalmokat abban, hogy így tartsanak érző, szerető élőlényeket!!! 

S hogy mi a körforgás? Ezek a kölykök a megfelelő tápanyagok teljes hiányában fogannak meg és nőnek fel az anyaméhben. Hogy sokuknál lesz már fiatalon valamilyen betegség, az előre borítékolható; arról nem is beszélve, hogy a szülők nincsenek szűrve, oltva, féreghajtva, stb... Az csak az egyik szám, hogy 100 kutyát most elkoboztak és megint tele vannak az állatmentő egyesületek és menhelyek... Az meg a másik, hogy az ő kölykeik közül hányan kerülnek pluszban menhelyre, mert nincs az állatorvosi költségekre pénz... (kvázi többe kerül az orvos, mint került a kutya...) Vagy hányan kerülnek a föld alá 3 éves korukig az előéletüknek hála :(, összetörve ezzel az esetleg szerető család (és gyerekek) szívét... :(  

Írhatnék még erről, de a gyomrom forog. Ha szaporítótól vásárolsz, ezt támogatod: 

Kommentek
  1. Én